Българинът Мартин Чой и неговите италиански съотборници в ENERGIE ENDURANCE 91 Кристиан и Федерико Наполи завършиха легендарното мотоциклетно състезание "24 часа на Льо Ман" на престижното 11-о място в клас Суперсток.

Целият отбор на ENERGIE ENDURANCE 91 направи много гладко състезание и българският пилот на ЕКО бе много близо до най-добрия си завършек в Льо Ман, след като за почти цялото денонощие моторът на Кавазаки имаше нужда само от една смяна на преден спирачен апарат. Проблемите обаче назряха в последния час. 

45 минути преди края Чой се движеше пети в Суперсток и 11-и в общото класиране, но паднал акумулатор го принуди да бута до бокса. Българинът все пак загуби само пет минути и запази петата позиция в Суперсток.

Проблемите пред отбора обаче продължиха и 25 минути преди флага Федерико Наполи направи първото падане за ENERGIE ENDURANCE 91. Той върна мотора в гаража, отстъпи място на Чой и българинът завърши състезанието с 11-а позиция в Суперсток и 20-а в сборното класиране.

ENERGIE ENDURANCE 91 завъртя 795 обиколки в денонощието на "Льо Ман" и остана на 60 от представителния тим на Сузуки - YOSHIMURA SERT, който спечели на тази писта за първи път от 2015 насам. SRC KAWASAKI остана на второто място с осем обиколки пасив, а BMW MOTORRAD допълни подиума.