Един от най-добрите български мотоциклетисти Мартин Чой очаква старта на пистата Серес в клас SuperBike. 

"Въпреки трудните финансови условия, при които посрещнахме новия сезон, и тази година най-добрите ни пилоти ще имат възможност да премерят сили на тази изключително популярна писта, която привлича състезатели от всички нива и класове”, каза на пресконференция в Пресклуб „България” председателят на Организационния комитет „Гран при България” Румен Петков. 

До момента заявки са подали 115 пилоти от България, Румъния, Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Босна и Херцеговина.

С най-голям интерес се очаква надпреварата в клас SuperBike, където ще участва Мартин Чой – състезателят, впечатлил всички със спортния си героизъм в 24-те часа на Льо Ман. 

Чой очаква нов мотоциклет от Чехия и е напълно възможно да подобри рекорда за най-бърза обиколка. Красен Кънчев заяви своята амбиция за титлата с победата си в първия старт в Плевен и ще се бори за призово класиране и в Серес. Други претенденти за подиума са Димитър Митов, Владислав Димитров, Красимир Попов, Антон Николов и др. 
„Вече съм отпочинал, пистата в Серес ми е любима и тръгвам с амбиция за две победи”, заяви пред репортерите Мартин Чой.

В най-малката кубатура SP125 Милен Георгиев спечели първото място, но борбата бе много оспорвана до последните две обиколки, така че завършилите на второ и трето място Жулиета Ленкова и Пламен Христов са амбицирани за реванш. Но в битката за първото място ще се включат и пилоти от Румъния, Македония и Гърция. В клас SuperSport 600 Бойко Божинов спечели впечатляваща победа над румънския ас Йонел Паскота, но румънецът се закани да си върне първото място на пистата в Серес.

В най-многолюдния клас Formula 600 Павел Драганов и Красимир Михайлов ще продължат своята битка за титлата. Във Formulа 1000 Михаил Атанасов, който впечатли в Плевен със своята завидна форма и мотивация, ще има сериозна конкуренция от страна на Атанас Нейчев, Йордан Алексиев и представителя на домакините Андреас Психогиос. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS