Доскорошният пилот на Дукати Марко Меландри призна, че се е изкушавал да сложи край на кариерата си в МотоGP след слабия сезон 2008. След неприятностите през годината, италианецът реши да напусне и да премине в Кавазаки.

Докато съотборникът му в Дукати Кейси Стоунър спечели шест състезания и завърши втори в крайното класиране при пилотите, Меландри остана едва 17-ти в подреждането и само веднъж успя да намери място в челната петица.

Така той направи признанието, че в средата на сезона, когато нещата са тръгнали на зле, е мислил за отказване от спорта. „Научих доста в тази година на разочарования, но наистина не мога да се оплаквам, защото през юни прогнозирах, че е дошъл краят на един житейски етап,” обясни той. „Сериозно се чудех през лошите периоди дали просто да не захвърля всичко.”

Меландри твърди, че е направил най-доброто, което може, за да се приспособи към тима на Дукати и да поддържа мотивацията си, въпреки проблемите. Независимо от признанието, че е искал да прекрати кариерата си, сега италианският пилот споделя, че иска да се справи с предизвикателството в Кавазаки.

„Сега гледам на нещата по друг начин, все едно съм получил уайл-кард или вече съм в добавеното време. Наистина мислех, че съм на кръстопът. Сега вече се чувствам наистина добре, работата е голямата ми страст и ще дам всичко от себе си, защото знам, че ще си прекарам страхотно,” обясни Меландри.