Преди да сте се шашнали - не, не става дума за световния шампион в MotoGP Марк, а за брат му Алекс.

По-малкият Маркес, ще остане поне за още година в средния клас на MotoGP, след като подписа нов договор с отбора на Марк Ви Ди Ес Рейсинг.

Това ще бъде петият сезон на Алекс  Маркес в Мото2, където той направи дебюта си през 2015, а през миналата година взе и първата си победа. През този сезон той все още няма победа, но е трети в класирането при пилотите. Пред него са Франческо Баная и Мигел Оливейра, които и двамата ще преминат в MotoGP през 2019,  в отборите на Прамак Дукати и Тек 3 КТМ съответно. Към Сузуки пък ще се присъедини и шампионът в Мото3 за 2017 и настоящ съотборник на Алекс Маркес - Жоан Мир.

Маркес от своя страна ще остане в Мото2 и ще води атаката към титлата на белгийския отбор в първия сезон на Триумф като единствен доставчик да двигатели за класа.

Според четирикратния шампион в MotoGP, брат му е направил правилния избор да остане в Мото2.

„Алекс е на 22 години. Това, че някой е преминал в големия клас, не значи, че ти трябва да бързаш. Кариерата в мотоциклетизма в повечето случай е къса. Има разлика между това да отиваш всяка неделя на пистата и да знаеш, че ще се бориш за победа и да си с идеята, че топ 10 е максимумът. Какво става тогава, на 27 години вече нямаш място в нито един отбор. Какво правиш тогава? По-добре да остане и да изчака правилния момент“ , заяви Марк Маркес.