Испанският пилот от Moto GP Марк Маркес падна по време на тренировка и стана жертва на "леко мозъчно сътресение". Така той няма да участва в състезанието Гран При на Алгарве в Португалия този уикенд.

"Събота, в момент, в който се подготвяше за Гран При на Алгарве по време на една от обичайните тренировки Марк Маркес падна, което му причини леко мозъчно сътресение", написаха от отбора му "Хонда" в комюнике.

"След няколко дни почивка вкъщи и виждайки, че той не се чувства все още добре, актуалното състояние на Маркес бе преценено от лекари днес. Заради съображения за сигурност този уикенд той няма да участва на Гран При на Алгарве", написаха още от отбора.

Шесткратният световен шампион на MotoGP пропусна целия сезон през 2020 година, както и първите състезания през 2021 година заради сериозна контузия на дясната ръка, получена по време на падане на едно от състезанията.

Маркес бе победите в последните две Гран При - на Америка и на Емилия-Романя, като той постепенно намери нивото си от преди инцидента си през миналата година.