Тимът на Хонда обяви днес, че тест пилотът Щефан Брадл ще замести световния шампион Марк Маркес в Австрия. Има вероятност испанецът да участва във втората надпревара на пистата Ред Бул Ринг.

Маркес счупи дясната си ръка в тежка катастрофа по време първия старт от сезона на пистата Херес. Опита да се завърне само седмица по-късно, но трябваше да се откаже поради увеличаване на отока в дясната му ръка.

Опитът за завръщане във втората надпревара за сезона повреди титаниевата плaнкa в ръката му. Заради това шесткратният шампион претърпя втора операция миналия понеделник.

Хирургическата интервенция бе успешна, но възстановяването е по-бавно и заради това Маркес пропусна надпреварата в Чехия. Негов заместник бе тест пилотът на HRC Щефан Брадл. Съвсем очаквано шефът на Репсол Хонда Алберто Пуч потвърди, че световният шампион няма да стартира и в Австрия.

„Брадл ще кара по време на първата надпревара в Австрия“, сподели Пуч. „В следващите няколко дни ще преценим дали да продължим тестването на нови компоненти и ще подготвим стратегията за предстоящия състезателен уикенд“.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.