Едно от явленията в световния мотоциклетизъм Валентино Роси след два дни ще навърши 30 години. Въпреки възрастта си обаче, италианският пилот все още понякога се държи като едно пораснало дете, а „номерата”, които върти дори по време на състезанията не остават незабелязани.

Наскоро Роси падна в хола си, докато сменяше щорите си, и се нарани, но вече се чувства по-добре и дори даде обширно интервю за La Gazzetta dello sport. В обичайния си стил – с усмивка на лице, пилотът изрази надежда, че отново ще бъде напистата.

„Когато бях на 20 години си мислех, че хората на 30 са много стари. Но за щастие, може би заради моята работа не се чувствам много променен. Щастлив съм от живота си, доволен съм от кариерата си и това, което постигнах, макар че все още не съм реализирал други важни неща – семейство, деца”, сподели Доктора.

„Дори самият аз се учудвам, защото духът ми винаги си е един и същ. Обичам да се радвам на живота. Но разбира се, годините минават и нещата се променят. Според мен няма да се променя много и на 40 години”, добави още Валентино Роси, който не пропусна да отбележи, че едно от важните неща за него е семейството му: „Моите роднини, моите родители и приятелите ми са много специални хора.”

Валнетино Роси даде и своята рецепта за успеха: „Да се гледа винаги напред.”

На въпроса за най-красивия мотор, който е карал в кариерата си, пилотът сподели, че това е Ямахата от миналата година.