Отличната подготовка на родните състезатели по мотоциклетизъм даде резултат в днешните стартове от 1-ия на Европейското първенство по супермото в класове SM65 и SM 85, както и в Източно-Европейския шампионат по супермото при класове S3 и OPEN. Надпреварата се проведе в Арад, Румъния.  

При най-малките 65 кубикови машини дебютантът Виктор Нейчев (КТМ) триумфира, като финишира 2-и в първия манш, а във втория успя да го спечели и се изкачи на първата позиция на почетната стълбичка след крайното класиране от двата манша. 

В SM85 Димитър Петров (КТМ) се нареди трети в общото подреждане за кръга,а Кристиян Иванов също с КТМ остана 4-и. За първи път Хакан Халми (КТМ) спечели първото място в крайното подреждане при мъжете и стана победител в клас S3. 

Ивелин Манев (Сузуки) се нареди на 3-място след двата манша. В клас OPEN на първите две места са българи. Победител стана Александър Георгиев (KTM),който е шампион по супермото за 2014 година, а втори се класира Янко Ташев (Хонда). 

В същото време на 6-ия кръг на Световния шампионат по мотокрос  в клас МХ2, който се проведе на пистата „Талавера де ла Рейна” близо до Мадрид. 

Петър Петров (КТМ) се нареди 12-ти от двата манша (13-и в първия и 11 във втория манш) в крайното класиране и остава на 13-то място в генералното със 101 точки, а Майкъл Иванов (Хускварна) спечели своята първа точка в световния елит, след като финишира 20-ти в първия манш и 23-и във втория на трасето в Испания.