Лидерът в шампионата Хорхе Лоренсо с Ямаха спечели пореден пол-позишън през сезона и ще стартира от първа позиция в утрешното състезание за Голямата награда на Германия, докато световният шампион Валентино Роси записа пето време при завръщането си на пистата.

Лоренсо спечели четвърти пореден пол-позишън и успя да запише най-добро време с резервната си машина, след като моторът, с който започна получи сериозни повреди и остави петна от масло върху пистата. Американецът Бен Спайс и французинът Ранди Де Пюние се подхлъзнаха на маслените петна и катастрофихараха, което принуди организаторите да обявят червен флаг, за да изчистят маслото.

И двамата пилоти обаче са добре. Валентино Роси пък показа, че не е забравил как се кара мотор и след невероятното си завръщане само шест седмици, след като счупи крака си на пистата "Муджиело" записа пето време. Лоренсо си осигури първата позиция с време 1:21:817 мин., а австралиецът Кейси Стоунър остана втори с 1:21:841 мин. Дани Педроса допълния първата тройка. Лоренсо спечели последните три състезания и е на върха в класирането с цели 52 точки пред втория Педроса. Роси е седми, след като пропусна четири състезания.

Гледай на живо старта от Формула 1 на пистата Монца в Италия с туристическа агенция "Галера" от 10 до 13 септември!