Литовският състезател по мотокрос Арминас Ясиконис претърпя зловещо падане по време на Гран При на Ломбардия. На мястото на инцидента веднага пристигнал хеликоптер, който откара 23-годишния спортист в болницата в Кремона с хеликоптер с много сериозна травма на мозъка. 
 
Лекарите са успели да стабилизират състоянието му, но са били принудени да го поставят в изкуствена кома. Ясиконис е претърпял тежкото падане по време на второто състезание от най-мощния клас в мотокроса – MXGP.
 
“Арминас Ясиконис е поставен в изкуствена кома при настаняването му в болницата. Това е предприето заради сериозната травма на мозъка, която е получил. Ситуацията е много тежка, а всички в отбора и неговото семейство са изключително силно притеснени. Няма какво повече да допълня. Всички се надяваме на позитивни новини от клиниката. Държим постоянна връзка с лекарите от италианската болница, но и с изключителни специалисти от Инсбрук (Австрия). Благодаря на всички, които изразиха своята подкрепа към Арминас и неговото семейство“, заяви Анти Пирьонен, който е мениджър на отбора на Ясиконис.