На 25 и 26 април из живописните райони около село Кърнаре, община Карлово, ще се проведе вторият кръг от BG-X Ендуро шампионата, който е и единственият републикански шампионат в дисциплината за момента.

В екстремното състезание ще участват близо 80 мотоциклета и АТВ в следните класове: мотоциклети "Експерт", мотоциклети "Стандарт" (бившия клас "Хоби"), мотоциклети "Аматьори", мотоциклети "Сеньор 40+", АТВ "Експерт", АТВ "Стандарт" и клас "Жени".

Ендуро Кърнаре се слави като един от най-тежките кръгове на първенството. За сравнение, миналата година при "експертите" стартираха 30 състезатели, а до финала стигнаха едва петима. Победител през 2014 година стана 16-годишният Теодор Кабакчиев, който неотдавна грабна първото място и в първия кръг на BG-X Enduro шампионата в Кърджали в края на февруари тази година.

Надпреварата в Кърнаре ще протече в два дни и се очертава да бъде изключително интересна. В събота ще се проведе навигацията за клас "Стандарт", а състезателите в клас "Експерт" ще зарадват феновете със зрелищен ендурокрос на затворен маршрут.

Мероприятията ще завършат с атрактивен "хилклайминг" (изкачване на стръмен наклон), който ще изстиска до краен предел възможностите на участниците. /БТА