Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща със световния шампион по Супер Ендуро в клас „Джуниър“ Теодор Кабакчиев. Младата надежда на мотоциклетизма сподели впечатленията си от изминалата година, която е най-успешната за него в досегашната му кариера. Спортният министър връчи почетен плакет на ММС на Кабакчиев за успеха му през пролетта.

В неделя Кабакчиев заминава за Испания, където ще проведе подготовката си за следващия сезон. Той каза, че е отказал предложение да подпише договор с италиански отбор, защото му е поставено условие да се състезава под чужд флаг. “По време на състезанията през изминалия сезон получих подкрепата на много българи. В залите се развяваха български знамена и това ми носеше допълнителна мотивация. Не бих заменил това усещане за нищо друго”, заяви Теодор Кабакчиев.

Той сподели плановете си за следващата година и проектите, с които неговият клуб “Екстрийм Рейсинг” ще кандидатства в ММС за финансиране през 2021 г. Помощта е необходима, за да се обезпечат някои от участията му през сезона. Красен Кралев се ангажира Министерството да подпомогне младия ни талант, за което Теодор Кабакчиев благодари на спортния министър.

Двамата коментираха и изминалия сезон в България. От месец юни до момента се проведоха седем състезания от републиканския шампионат BG-X Enduro. Теодор Кабакчиев сподели, че надпреварите се провеждат при отлична организация и с голям брой участници.

През септември и октомври Кабакчиев взе участие и в две международни състезания, които се проведоха в Турция и Румъния. Българинът завърши на пето място в генералното класиране на четиридневната надпревара в Анталия, а в планините около Сибиу се нареди осми, като пред него бяха само мотористи от заводски отбори.