Австралиецът Кейси Стоунър с "Хонда" спечели състезанието за Голямата награда на Индианаполис в кралския клас MotoGP. Стоунър измина 28-е обиколки за 46:52.786 минути и убедително записа седмата си победа в 12 старта през сезона.

На второ място на почти пет секунди финишира Дани Педроса (Испания) с "Хонда", а трети на повече от десет секунди и половина завърши представителят на домакините Бен Спийс с "Ямаха".

Деветкратният световен шампион Валентино Роси (Италия) с "Дукати" се представи разочароващо и остана десети на 55 секунди зад победителя.

В генералното класиране Стоунър събра 243 точки и шест състезания преди края на сезона увеличи аванса на върха на 44 точки пред Хорхе Лоренсо (Испания), който финишира четвърти в Индианаполис.

Италианецът Андреа Довициозо е трети със 174 точки.

В клас Moto2 победата спечели Марк Маркес (Испания) с "Хонда" с време 45:50.601 минути.Втори на почти две секунди остана сънародникът му Пол Еспаргаро с "Хонда", а трети на 2,3 секунди се нареди друг испанец Естеве Рабат също с "Хонда".

С успеха Маркес натрупа 165 точки в генералното класиране и се утвърди на второто място само на 28 точки зад лидера Щефан Брандъл от Германия с "Хонда", който завърши шести в Индианаполис.

В най-малкия клас до 125 куб. см. триумфира Николас Терол от Испания с "Априля".

Той измина дистанцията за 42:11.978 минути и изпревари с повече от 3,6 секунди сънародника си Маверик Вигалес. Трети завърши Сандро Кортезе от Германия.

Терол има 191 точки и води в генералното класиране пред Йоан Зарко от Франция със 165 точки. Трети е Вигалес със 152 точки.