Кейси Стоунър бе изключително доволен от „перфектния старт” на сезона, след като спечели първия кръг в МотоGP – Гран При на Катар – състезание, което по неговите думи е очаквал да бъде по-тежко.

Настоящият световен шампион стартира от четвърта позиция и в първата третина от надпреварата остана на нея, но само за една обиколка успя да размине всичките си трима опоненти и после взе пет секунди аванс.

„Това е един перфектен старт, но не е всичко,” заяви пилотът на Дукати. „Първото състезание не означава, че си спечелил титлата, но със сигурност помага. Следващите няколко писти не са възможно най-добрите за нашите мотори, но мисля, че ще се постараем да не загубим много от това. Може би ще успеем да се справим по-добре, отколкото очакваме. Ще видим,” продължи австралиецът.

„Мислех, че състезанието ще е доста по-трудно от колкото всъщност беше. В началото не се чувствах много добре на мотора, не всичко вървеше добре, но когато всички други започнаха да отстъпват, разбрах, че мога да изляза начело,” разказа Стоунър за впечатленията си от състезанието снощи. „Така че реших да натисна още малко и в крайна сметка успях. Но всички караха много добре, новобранците бяха страхотни. Но първите няколко обиколки бяха малко страшнички.”

„Беше фантастично, че отново излязох и спечелих първото състезание, особено след такава битка. В началото беше лудница, но също така беше забавно,” добави младокът.

На въпроса за сериозния аванс от пет секунди пред втория Лоренцо, Стоунър заяви: „За мен това е добре, но също така е хубаво, че ни напомня, че всъщност ние сме световни шампиони. Мисля, че повечето хора не очакваха от нас да сме толкова бързи днес. Имаше пилоти, които преди това дадоха по-добри времена. На тренировките бяхме добри, но гумите ни създаваха някои проблеми. Мисля, че при по-топло време те ще работят още по-добре,” завърши световният шампион в кралския клас.