Най-опитният ни мотоциклетист Николай Куманов коментира за Гонг шестото място на България на Европейската купа на нациите край Севлиево. Състезателят, който седмично минава по 3000 км със своята Ямаха в клас МХ1, сподели, че малшанс е лишил тимът ни от влизане в призовата тройка, а за него изминаващият сезон е най-добият.

Ето какво каза пред Гонг Куманов:

„Като цяло представянето ни за Европейската купа на нациите приемам с много смесени чувства. Петър Петров се справи отлично. Аз направих един хубав манш и в последния, който беше най-важният, допуснах грешка като паднах от старта и след това вече беше доста трудно да наваксаме пропуснатото. Трасето беше толкова тежко, че нямаше къде да се изпреварва.

Реално имахме шансове да влезем в призовата тройка, дори най-малко трети, защото след първия манш бяхме втори, след втория - четвърти, но само на 4 точки от лидерите и всичко трябваше да се реши в третия манш, а там имаше малшанс за нас.

Лично за мен този сезон е най-добрият с изключения на това, че вчера бе вторият ми най-слаб манш за годината. Вчера бях наистина бесен, но вече го преживях и гледам напред. Останаха два кръга за сезона и ще си дам малко почивка защото от началото на месец април ми е зает всеки уикенд. На седмица минавам към 3 000 километра и ми идва малко в повече. Постоянно сме в движение и умората идва от това. Зареждаме се като направим хубави състезания. Паузата обаче ще бъде краткотрайна и след това с нови сили в подготовката за следващия сезон. Това ми е професията.

Огромна чест за мен е да съм национален състезател на България. Хубавото е, че след 17 години състезателна дейност вече последните 5 намирам място в този отбор. Надявам се и занапред да има за какво да бъда викан. Хубавото е, че имаме и млади състезатели като Николай Йовчев и Петър Петров, на които мога да предам щафетата. Израстват и много млади таланти. Мотоциклетният спорт започва да дърпа нагоре. Трябва да има конкуренция, за да можем да растем. Видяхме как един отбор като Холандия, който в Събота бихме и в трите класа, вчера стана победител. Не съм решил колко още време ще се състезавам. Бях на път да спра и тази година, но благодарение на спонсори останах и успях да карам целия световен шампионат в MX3. Хората обещаха и догодина да помагат, а не малка помощ получих и от федерацията. Сега съм в разцвета на силите си, въпреки че се шегуват с мен, че съм старо куче. Имам още какво да покажа. Този спорт ми дава страшно много! Почивах през 2009-та, видях че моторите ми липсват и никакъв спорт не може да замени моторите.“