Ангел Караньотов спечели първото състезание от предоследния кръг на европейския шампионат по мотоциклетизъм в клас супербайк с рекордно време на писта Моторпарк Румъния. 

Караньотов (Ducati, Overdrive Racing) направи перфектен старт на уикенда в Румъния. В TP1 той подобри без проблем досегашния рекорд на пистата, завъртайки най-бърза обиколка за 1:38.768 минути и печелейки пол-позишън. Втори до него на стартовата решетка се нареди Роберт Мурешан (Ducati), следван от Мартин Чой (BMW, ЕКО BMW Racing Team).

Караньотов поведе още на старта в съботното състезание и след повече от прекрасно каране финишира първи с цели 8.747 секунди пред Мурешан и 21.067 пред третия Чой. Рекорд в полза на българин падна и в другия от двата най-интересни класа - SSP. Милен Георгиев (Yamaha) излезе начело в четвъртата обиколка и пресече финалната линия с 3.093 секунди пред Пламен Петров (Yamaha).

Наред с това Георгиев подобри досегашния рекорд на Йонел Паскота от 1:42.239 минути. Останалите състезания са по-късно днес./БТА