Българинът Ангел Караньотов очаква интригуващо състезание в Серес, Гърция след изпълнените с обрати, изключително интересни 6-ти и 7-ми кръг на BMU Европейския шампионат по мотоциклетизъм на писта в Румъния.

Караньотов потегли като по учебник от втората позиция на клас SBK, изпреварвайки Мурешан още на първия завой.

Въпреки натискът от страна на румънския си колега, българският пилот запази лидерството до края и финишира първи със солидната преднина от 14.662 секунди. Подиумът допълни Мартин Чой (EKO BM Racing Team), който остана на 25.216 секунди. 

Ден по-късно Ангел Караньотов завърши на седмата позиция, а победител стана Мурешан, следван от Чой (+7.538 секунди) и Богдан Вражитору. 

На въпрос какво точно се случи на пистата Караньотов каза:

„Падна ми лостчето за скорости още на 4-тия завой и останах на 3-та предавка. Специални благодарности към Иван Иванов, който се оттегли от състезанието малко след средата и така успях да завърша едно място напред. Благодаря! Спрях в бокса за да видим, какво може да се направи, след което потеглих и се наслаждавах на природата. Возех си се съвсем спокойно и малко ме беше яд, защото имахме страхотна скорост.”

Следващите предизвикателства за Ангел Караньотов и Ducati са след по-малко от месец на гръцката писта „Серес”, където ще се проведат 8-ми и 9-ти кръг от BMU Eвропейския шампионат по мотоциклетизъм.