Мечтата на Люис Хамилтън да се пусне на тест в MotoGP може съвсем скоро да се сбъдне. От отбора на Ямаха може да предостави подобна възможност пред шампиона във Формула 1.

За влечението си към моторите британецът разказа пред вестник „Мирър“. „Когато баща ми моя първи карт, аз всъщност исках мотор. Бих се радвал да се пусна в тест на MotoGP просто за да видя какво е усещането. Разбира се, знам докъде се разпростират възможностите ми, но бих искал да видя дали ще се справя“, каза Хамилтън.

Шансът желанието на пилота да се изпълни идва от факта, че неговият тим Мерцедес и Ямаха имат общ спонсор. Това е добър начин да се осъществи комуникацията, като дуото на японската компания Хорхе Лоренсо и Валентино Роси приветстваха подобна инициатива.

„Аз го попитах дали някога е карал мотор или започва от нулата“, коментира италианецът. „Той ми обясни, че има 450-кубиков мотор, а пък нашият е много лесен за управление. Просто ще убием част от мощността и Люис ще може да пробва.“

„Както Валентино каза, Люис е много запален по моторите. Мисля, че съм го виждал в мотокрос, така че с удоволствие бих му заел моята машина. Със сериозна застраховка, естествено“, пошегува се Лоренсо.