Испанецът Хорхе Мартин от тима на Prima Pramac Racing ще стартира от първа позиция в състезанието за Гран При на Малайзия в Moto GP. Надпреварата е днес и стартира в 10:00 часа, като ще може да я наблюдавате в пряко предаване по MAX Sport 1.

Мартин записа рекорд на пистата и спечели квалификацията, след като постигна време от 1:57.790 минута в предпоследния кръг от шампионата по мотоциклетизъм на писта, който се завръща на писта „Сепанг“ за първи път от 2019-а година.

Това беше вторият полпозишън за испанеца, който постави рекорд за най-бърза обиколка и в Австралия миналия уикенд.

Втори на 456 стотни от секундата остана Енеа Бастианини (Италия) с Дукати, а шесткратният световен шампион Марк Маркес (Испания) с Хонда завършва първата редица.

Франческо Баная с Дукати има преднина от 14 точки пред французина Фабио Куартараро на върха в класирането на световния шампионат след трето място в Австралия миналия уикенд, след като защитаващият титлата си отпадна от състезанието.

Баная, който ще стартира девети, може да вземе титлата преди последния кръг в Испания, ако спечели в неделя и Куартараро завърши извън челната тройка.