Хорхе Лоренсо с успех във Валенсия на сбогуване с Ямаха

Хорхе Лоренсо източник: БГНЕС

Хорхе Лоренсо източник: БГНЕС

Испанецът Хорхе Лоренсо записа впечатляваща победа в последния си старт с Ямаха в MotoGP и отбеляза края на сезон 2016 с време 45:54.228 минути. Тройката се допълни от Марк Маркес и Андреа Яноне.

Хорхе Лоренсо направи много силен старт, но зад него се получи сериозно разбъркване – Яноне и Винялес излязоха зад него, а Роси и Маркес останаха на четвърто и пето място, след като Маркес вдигна мотора си на задна гума. 

Три обиколки след старта Лоренсо водеше вече с цяла секунда пред пилота на Дукати Яноне. 

По средата на състезанието скоростта на КТМ и Калио започна да се изпарява – той бе последен, на 3.6 секунди зад Тито Рабат, а скоро след това се прибра в бокса, тъй като моторът имаше проблеми по трасето.

При 13 оставащи обиколки битката за второто място между четиримата (Роси, Яноне, Маркес, Винялес) отново се засили – Яноне и Маркес притиснаха Доктора, който допусна пред себе си единствено Яноне. 

В същото време Кръчлоу стана третият паднал мотоциклетист. Две обиколки по-късно Маркес атакува и изпревари Роси и Яноне, излизяйки зад Лоренсо, и започна да намалява преднината му.

Малко по-късно Роси вече беше на 6 секунди от Лоренсо, а Роси отново влезе в топ 3, изпреварвайки Яноне. 

Шест обиколки преди края Яноне отново изпревари Роси, който започна да има проблеми с предната гума – същите, които започна да получава и Лоренсо. Неговата преднина се топеше и падайки под две секунди преди последната обиколка, изглеждаше, че Маркес може да поднесе изненада.

Последната обиколка все пак не поднесе такава и в топ 3 финишираха Лоренсо, Маркес и Яноне. Извън подиума остана Роси, който не успя да се пребори със сънародника си, а зад него финишира Винялес, следван от Пол Еспергаро, Довициозо и Алейш Еспергаро.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
МотоGP

Мотори

SAS banner