Трикратният шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо призна, че е бил "много близо" до отказване през тази година преди да подпише с Хонда за сезон 2019. 

Испанецът подписа двугодишен договор с Дукати през 2017, но нещата не се развиха добре за него и той записа само три победи, преди да напусне тима в края на настоящата кампания. Заради липсата на свободни места Лоренсо бе свързван със Сузуки, но японската марка подписа с Хоан Мир. Тогава се появи офертата от Хонда, която го направи съотборник с неговия сънародник Марк Маркес.

"Бях почти депресиран от възможността да се откажа сега. Представях си отказването като момент, в който ще се почувствам щастлив и доволен, че няма да се излагам на опасности и да получавам травми. Бях близо до отказване и това не ми хареса. В Дукати вече не вярваха в мен. Работих и тренирах усилено, но резултатите просто не идваха. Беше трудно от психологическа гледна точка. Виждах, че сме много близо до победата, но все нещо не ни достигаше", сподели Лоренсо пред BT Sport. /БГНЕС