От отбора на Хонда в MotoGP заявиха, че през следващите два сезона ще има сериозно предизвикателство в лицето на пилотите на тима. Двамата световни шампиони Марк Маркес и Хорхе Лоренсо ще бъдат съотборници и от Хонда се опасяват, че това може да донесе и негативи, ако отношенията между тях не потръгнат.

Лоренсо вече е бил в лоши взаимоотношения със съотборник, когато през 2009 и 2010 беше в тиха война с Валентино Роси в Ямаха. Двамата успяха да изгладят отношенията помежду си през втория им период в състава на японците между 2013 и 2016.

Двамата дори бяха въвлечени и в много оспорвана битка за титлата през 2015-а, когато титлата отиде в ръцете на испанеца след драматичен финал във Валенсия.

Лоренсо, който ще премине в състава на Хонда след две доста разочароващи години с Дукати, ще бъде амбициран да намери себе си и отново да бъде в челото на битката за титлата. Маркес от своя страна има само една загубена титла откакто премина в кралския клас през 2013 и тя бе загубена от Лоренсо през 2015.

Шефът на отбора на Хонда, Аблерто Пуиг заяви, че е философия на Хонда да подписват с най-добрия наличен състезател, независимо от това дали ще имат проблеми в отбора.

Допълнителни предизвикателство пред японския производител ще бъде и коренно различния стил на двамата. Това ще ги принуди да нагодят мотора си и към двамата.

Пуиг заяви, че след като досега са успявали да нагодят мотора към двама различни пилоти, няма защо да не успеят отново.