Хоан Мир спечели първата победа за 2017-а в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта, след като направи отлично тактическо състезание. Испанският пилот на Хонда и Леопард рейсинг завърши с време 38:27.364 минути и изпревари с 0.135 секунди британеца Джон Макфий.

Испанецът Хорхе Мартин, който тръгна от първа позиция, пък завърши с 0.218 секунди зад победителя за трето място. Мартин запази първото място на старта, а Николо Антонели и Мир застанаха зад него и поведоха група от десетина преследвачи.

12 обиколки преди края Макфий настигна Мир, а в последствие и двамата успяха да минат пред Мартин за победата. Най-бързият новобранец на пистата беше носителят на купата на Ред Бул от миналата година и бивш шампион от надпреварата на азиатските таланти Аюму Сасаки, който спечели 11-о място. Японският пилот на Хонда можеше да завърши и по-напред, но беше въвлечен в инцидент няколко обиколки преди края.

Италианецът Франко Морбидели спечели състезанието на машините от Moto2 в Катар, след като завърши с време 40:18.480 минути. Швейцарецът Томас Люти изостана на второ място с 2.681 секунди пасив, а трети завърши японецът Такааки Накагами с 3.304 секунди изоставане.