Франко Морбидели (Италия, Petronas Yamaha SRT) спечели второто си състезание в клас MotoGP от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в Арагон. 

Алекс Ринс (Испания, Team SUZUKI ECSTAR) завърши на второто място, а Жоан Мир (Испания, Team SUZUKI ECSTAR) бе трети и увеличи преднината си на върха в генералното класиране.

Такааки Накагами (Япония, LCR Honda IDEMITSU) поведе колоната на старта, но мечтата на японеца за победа в Гран при на Теруел угасна с катастрофа в завой номер 5. Така Морбидели поведе и с Ринс се откъснаха бързо от преследвачите сравнително бързо. Зад лидерите Алекс Маркес (Испания, Repsol Honda Team) преследваше трети подиум, но той направи само 10 обиколки и се оттегли.

Морбидели избра в последния момент гумата със средна смес и това се отплати с победа с 2.205 секунди пред Ринс. Така той се изкачи на четвърто място в класирането със 112 точки. Трети е Маверик Винялес (Испания, Monster Energy Yamaha) със 118, Фабио Куартараро (Франция, Petronas Yamaha SRT) е втори със 123, а Мир води със 137.