Водачът в генералното класиране на MotoGP Франческо Баная спечели спринтовото състезание на пистата "Шпилберг" преди неделното Гран при на Австрия.

Италианският пилот на Дукати стартира от полпозишън и безпроблемно измина 14-те обиколки, за да види карирания флаг 21:01.844 минути след старта на състезанието. За Баная това бе 50-и пореден старт на първа редица и осма победа в някакъв вид състезание през сезон 2023.

Втори на 2.056 секунди остана Брад Биндер с КТМ. Южноафриканецът потегли от четвърта позиция, но направи много добър старт и още на първия завой зае втората позиция, която не изпусна до края. На трето място финишира испанецът Хорхе Мартин с Прамак Дукати, който остана 5.045 секунди от победителя Баная. Мартин отбеляза страхотен прогрес по време на състезанието, тъй като потегли едва 12-и.

С успеха си Баная вече има 226 точки, с 46 повече от втория Хорхе Мартин, който е със 180. На трето място със 167 точки е италианецът Марко Бедзеки от отбора на VR46, който отпадна още в първата обиколка. /БТА