Фабио Куартараро от тима на Петронас Ямаха спечели втория старт за сезона в MotoGP. На пистата в Херес за Гран при на Андалусия французинът не изпусна водачеството от началото до края и с време от 41 минути и 22.666 секунди постигна втората си поредна победа.

BGNES
9 снимки

Куартараро, който преди седмица триумфира и в Гран при на Испания, остави на на 4.495 секунди зад себе си испанеца Марк Виналес от "Монстър Енерджи Ямаха", докато трети се нареди друг световен шампион от миналото - 41-годишният Валентино Роси на 5.546 зад победителя. 

Роси се движеше на втора позиция до предпоследната обиколка, когато съотборникът му Виналес успя да го изпревари. Все пак за италианския ветеран попаденото в тройката е сериозен успех, тъй като това е първи подиум за него от повече от година.

Японецът Такааки Накагами ("Хонда"), испанецът Хоан Мир ("Сузуки Екстар" и италианецът Андреа Довициозо ("Мишън Уиндоу Дукати") взеха местата от четвърто до шесто.

С победата си Куартараро увеличи на 10 точки преднината си на върха в генералното класиране. Французинът има 50 точки, следван от Винялес с 40 и Довициозо с 26.

При конструкторите води "Ямаха" с 50 точки, пред "Дукати" с 26 и "Хонда" и КТМ с по 19. Следващият старт от календара е на 9 август за Гран при на Чехия в Бърно.