Испанецът Дани Педроса спечели блестяща победа в световния шампионат по мотоциклетизъм на писта от клас MotoGP, след като стана първият пилот с дублиран успех в Гран при на Индианаполис.

Състезателят на Репсол Хонда записа време 46:39.631 минути на американската писта и победи с 10.823 секунди лидера в генералното класиране Хорхе Лоренсо, докато неговият съотборник Кейси Стоунър остана на едва четвърто място и продължи да изостава в надпреварата за титлата. Все пак, австралиецът трябва да бъде доволен от постижението си, защото тръгна от шесто място и караше с множество фрактури по своето тяло.

Американецът Бен Спийс изглеждаше като основен конкурент на Педроса и Лоренсо в началото на състезанието, но отделен технически проблеми го избутаха до десета позиция. Вместо него, на трето място завърши Андреа Довициозо, съобщава БТА.

След състезанието в Индианаполис, Лоренсо, пилот от заводския отбор на Ямаха, води в класирането с 18 точки пред Педроса. Стоунър е трети и изостава на 39 пункта от лидера в подреждането.