Испансикят пилот на Хонда Дани Педроса тръгна от 8-а позиция, но преодоля съперниците си по пътя към победата, за да триумфира като победител в клас Мото GP за Голямата награда на Сан Марино и Римини в шампионата по мотоциклетизъм.

Италианският фаворит Валентино Роси преодоля стартиралия от поул-позишън Хорхе Лоренсо в самото начало на състезанието и имаше сериозна преднина, преди Педроса да настигне и задмине Марк Маркес и Лоренсо.

Педроса успя да преодолее Роси седем обиколки преди края и да спечели с близо три секунди разлика, което е негова четвърта победа за сезона. Времето на Педроса е 43:43.524 минути. Лоренсо завърши на 3-о място, а водачът в генералното класиране на Мото GP Маркес остана на 4-а позиция.

Времето на пилота на Ямаха- Роси, е 43:46.361. Маркес остана начело с 223 точки, пред Роси със 180 и Лоренсо със 162.

Педроса е четвърти, като събира сега 145. В клас Мото 2 победител стана Лоренцо Балдасари, който на родна земя спечели първи успех в категорията.

Състезанието беше белязано от инцидент между Аксел Понс и Хавиер Симеон в първата обиколка, но и двамата се отърваха без сериозни поражения. В клас Мото 3 първи се нареди Брад Биндър от Южна Африка, който стартира от поул-позишън и удържа успеха.