Пилотът в MotoGP Дани Педроса сподели, че решението му да оперира ръката си по-рано през годината е било ключово за неговата кариера.

Испанецът, който пропусна стартовете в Тексас, Аржентина и Херес се подложи на хирургическа интервенция заради постоянните болки в предмишницата, които се появяваха след всяко по-сериозно натоварване. Причината за тях е подуване на мускулите в ръката, което засяга притока на кръв и води до спад в нивата на кислород.

Състезателят на Репсол Хонда направи плавно завръщане в хода на сезона през май и завоюва своя първи подиум в Барселона.

„Трябваше да взема някои тежки решения и всичко като че ли беше срещу мен. Аз обаче послушах сърцето си и това бе правилният избор“, коментира 29-годишният испанец.

„Откакто се завърнах, се чувствам по-добре и по-добре с всяко изминало състезание. Очевидно е, че прогресирам във физическо отношение. Това е важно и за моята настройка, защото ставам по-уверен. Започвам да забравям за това, което беше преди, и атакувам повече на трасето.“

„Знаех, че ако не успея да излекувам ръката си, няма да мога да се състезавам повече. Нямаше да мога да стискам дръжките. Ситуацията беше трудно и трябваше да се уверя в моето бъдеще на състезател“, добави Педроса.