Дани Педроса спечели дъждовното Гран при на Малайзия от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас MotoGP, с което съкрати аванса на лидера в генералното класиране Хорхе Лоренсо. Испанският пилот на Репсол Хонда завърши с време 29:29.049 минути и победи с почти четири секунди своя сънародник от заводския тим на Ямаха.

Педроса спечели състезанието още в неговата 13-а обиколка, след като то беше прекратено с червен флаг. Първоначално пилотите се прибраха в гаражите на своите отбори и очакваха продължаване на надпреварата, но то така и не дойде при сипещия се дъжд в Малайзия.

Според правилниците на MotoGP, победител стана Педроса с първо място при пресичането на финалната линия от предната обиколка, докато Лоренсо остана на втора позиция с време 29:32.823 минути. На последното стъпало на подиума пък се качи завърналият се от лечение на контузия австралийски пилот на Хонда - Кейси Стоунър. Хорхе Лоренсо продължава да бъде лидер в генералното класиране при пилотите с актив от 330 точки, докато единственият негов конкурент Педроса е на второто място с 23 пасив.

Стоунър все още е трети, но италианецът Андреа Довициозо е на 18 точки зад него. Алекс Де Анжелис спечели първата си победа за сезона в клас Moto2, след като пресече карирания флаг с време 36:57.793 минути. Пилотът от Сан Марино се справи по прекрасен начин с мократа настилка в Сепанг и успя да изпревари с 0.710 секунди австралиеца Антъни Уест от Спийд ъп. Третото място остана за Джино Рей, докато Пол Еспаргаро, стартирал от първа позиция, завърши едва 11-и.

Испанският пилот на Калекс е втори в генералното класиране, а първи и сигурен шампион е неговият сънародник Марк Маркес. По-рано през деня германецът Сандро Кортезе спечели титлата в клас Moto3, след като завърши на първо място в изключително интересното състезание за Гран при на Малайзия. Той финишира с време 40:54.123 минути и изпревари с 0.028 секунди малайзиеца Зулфахми Хайрудин.