Един от най-талантливите ни национални състезатели по мотокрос - Дани Цанков ( М6 Ямаха рейсинг тим), започна сезона с отлично каране и две класирания на подиума в завършилия първи кръг на Републиканския ни шампионат в Севлиево. На отличното трасе, което дълги години беше номер 1 в света, Цанков спечели битката в клас МХ 2 Junior и записа максималните 50 точки от двата манша. В класирането за МХ 2 перничанинът зае второ и трето място в силната конкуренция на останалите пилоти и отново се качи на подиума за награждаване. Бързите му времена по време на карането бяха отличени от неговия треньор и мениджър Мартин Тодоров след края на състезанието.

„Много добро представяне на Дани Цанков през уикенда в Севлиево. Точно в тази форма и с този хъс искам да го виждам винаги. Направи силни маншове и заслужено се поздрави с успеха в МХ 2 junior. Естествено, че винаги може повече, но аз съм доволен от състезателното му темпо и това е начина да върви нагоре. Предстои ни кратка почивка от два дни и подновяваме тренировки. В началото на другата седмица по всяка вероятност ще караме в Унгария, а после на следващия кръг от нашия шампионат в град Левски. Трябват ни повече стартове за добиване на практика и самочувствие и надявам се резултатите ни да бъдат още по-добри с всяко изминато състезание“ сподели Мартин Тодоров.

Миналата година Дани Цанков влезе в топ 3 на категорията „Награда на публиката“ в гласуването на феновете за Спортист на 2022-а заедно с Александър Везенков и Алберт Попов.