Пилотът на „EKO BMW Motorrad Racing Team” Мартин Чой даде изключително сериозна заявка за сезон 2017, след като записа блестяща победа в първия си старт от Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм. Надпреварата се проведе през уикенда на писта Серес в Гърция. Предварителните квалификации в клас SuperBike 1000 наредиха Мартин на трето място в стартовата решетка след румънеца Роберт Морешан (BMW) и представителя на домакините Хараламбус Параскевопулос (Yamaha, Гърция). Чой веднага зае лидерската позиция, след като стартира отлично и успя да влезе първи в завоя. Параскевопулос се залепи плътно зад него и многократно атакува Мартин, но без резултат. Единоборството между двамата пилоти се превърна в най-голямата атракция за деня. В крайна сметка българинът демонстрира страхотна класа и финишира пръв с 0:03 секунди преди Хараламбус Параскевопулос. Трети в SuperBike 1000 остана друг представител на домакините Георгиу Маркенис.

Почти веднага след състезанието Чой потегли към Франция, където на 15 и 16 април му предстои участие в „24h на Льо Ман“ – първият кръг от Световния шампионат по издръжливост. Четири дни преди 24-часовото състезание Мартин вече е в страната на любовта и виното, но не може да им се наслади, защото ежедневно провежда интензивни тренировки.

„Много се вълнувам! Винаги съм искал да се състезавам на световната сцена, а „24h на Льо Ман“ е едно от най-големите предизвикателства за един състезател по мотоциклетизъм. Миналата година нямахме късмет, но всички ни запомниха, защото видяха, че каквото и да става ние не се отказваме. Силата на духа е един от най-важните фактори в Световното по издръжливост. Сигурен съм, че този този сезон, с малко късмет, можем да постигнем много добри резултати“, сподели Мартин по телефона от Франция.