Най-добрият български мотоциклетист в клас 1000cc Мартин Чой пътува днес към Ошерслебен, Германия за втория кръг от Световния шампионат по издръжливост. Пилотът на EKO BMW Motorrad Racing Team го очакват свободни тренировки и предварителни квалификации в четвъртък и петък.

Самото състезание ще стартира в 14:00 часа в събота и ще продължи до 22:00 часа, подлагайки на изпитание издръжливостта и уменията на пилотите от всички краища на света.

Чой над всички в Долна Митрополия, България на първо място

Съотборници на Мартин са чехът Карел Ханика и австриецът Джулиан Майер. Тримата пилоти ще се сменят на щафетен принцип и ще се стремят да реализират възможно най-много обиколки в рамките на 8-часовото състезание.

Късметът изневери на отбора на Мартин по време на първия кръг от Световното по издръжливост „24 часа на Льо Ман“.

След падане с близо 200км/ч, Мартин продължи състезанието, но в крайна сметка двигателят на мотора му отказа и го принуди окончателно да се прибере в бокса.

Малко преди да се качи в самолета за Германия, Мартин сподели: „И аз и отборът ми сме много добре подготвени за това състезание. Надявам се и късметът да е на наша страна и да нямаме технически спънки. Каквото и да се случи, ние ще дадем най-доброто от себе си, както винаги.“