От 10 до 14 април в зала Асикс Арена (бивша Фестивална) - София ще се проведе най-внушителното мотоциклетно изложение у нас - "Мото Експо 2019". 

43 са фирмите-изложители на "Moto Expo 2019", директни представители на производителите на мотоциклети, АТV, скутери, мотопеди и екипировка. От тях 11 ще представят мотоциклети. 
Общият брой на експонатите ще бъде над 150 мотоциклета, като 38 ще бъдат премиерни за България.

Сред тях е и новият електрически скутер Vespa Elettrica, както и няколко модела електрически велосипеди. 

Броят на фирмите предлагащи екипировка и оборудване са 32. Те ще бъдат разположени на 20 щанда – 13 във фоайето на първия етаж и 7 щанда във фоайето на втория етаж.

Посетителите ще могат да се докоснат до нови модели, които в голямата си част са премиерни за България: 
 
Honda
Вносителите на Honda от фирма Бултрако АД ще има модели от всички класове и сегменти - от 50 до 1800 куб. см., от скутерите до феноменалния и луксозен GL1800 Gold Wing. Любителите на високите скорости и най-бързите мотоциклети ще могат да видят истинската машина на 5-кратния световен шампион в MotoGPМарк Маркес - Honda RC213V. Двете големи премиери на вносителите от Бултрако АД са обаче спортният CBR 650R и „неокаферейсърът“ CB650R, заменили съответно CBR650F и CB650F в гамата на Honda. Тях също ще видим на щанда на марката. Дебют ще направи и най-продаваният мотоциклет в света - Super Cub C125. Други интересни модели, непоказвани на българско изложение досега, са Honda Monkey - хит сред мини байковете, както и ATV гамата на марката.

източник: Moto Expo

Kawasaki 
Фирма Еди Моторс – представител на марката Kawasaki –ще покаже уникалния пистов мотоциклет - Ninja ZX-6R, който съчетава  мощен двигател с  най-съвременните технологии на марката, както и най-бързият туристически мотоциклет със суперчарджър - Ninja H2 SX. Освен Ninja на щанда на Kawasaki ще бъдат показани и  изцяло обновеният байк Versys 1000 и Z400 версия 2019.

Suzuki
Фирма Миркат - представител на Suzuki , ще покаже на посетителите своя флагман в категорията Sport Enduro Tourer - V-STROM, в своите различни разновидности: V-STROM 1000ХТ, V-STROM 650ХТ и V-STROM 250. От стрийт мотоциклетите на японския производител ще могат да се видят GSX-S1000, GSX-S750 и най - малкият от семейството - GSX-S 125. За почитателите на скутерите Миркат ООД ще представи икономичния ADDRESS 110 и елегантния BURGMAN 200.

 

източник: Moto Expo

Yamaha
Фирма Мотодинамикс - представител на Yamaha за България  ще покаже уникалния триколесен мотоциклет –Niken. Приключенският дух на марката ще бъде представен от адвенчъра  Ténéré 700, заедно с XT1200ZE Super Ténéré. Също така ще може да се видят: Hyper Naked-а MT-10, МТ-09, МТ-07, МТ-03 и МТ-125. Спортните туринги ще бъдат демонстрирани от семейството на Tracer, а при чистите спортисти най-бързият YZF-R1 ще бъде в компанията на YZF-R6, YZF-R3 и YZF-R125. Фирма Италия Моторс ще покаже модели на Aprilia, Moto Guzzi, Vespa, Piaggio и най-новата мотоциклетна марка на българския пазар FB Mondial.  

Aprilia
Легендарния производител от Ноале ще представи RSV4 1100 Factory - най-бързият, най-мощен и лек RSV4 досега, наследник на династия, спечелила 18 титли и 143 състезания от Гран при.  Спортните успехи на Aprilia застават зад всяка една от 217-те конски сили на RSV4 1100 Factory, както и зад комплексните електронни динамични системи характерни за Aprilia. Другата звезда на щанда - Tuono V4 Factory също се ползва от всяка секунда пистов опит на Aprilia със своето полу-активно електронно окачване, най-технологичното решение на пазара в момента. Супермотарда DORSODURO 900 и градския боец SHIVER 900, както и кросовата Aprilia RX и супермото варианта Aprilia SX запълват компактната мотицклетна гама на Aprilia, в която присъстват и скутерите Aprilia SR и SR Motard.

Moto Guzzi
Като една от най-старите мотоциклетни марки в Европа, Moto Guzzi, основана през 1921 година, си поставя нелесната задача да възроди ценности изгубени в последно време, а именно отношение към всеки един собственик, като част от голямо семейство.След плавното, но постоянно възраждане през последните десет години и новите модели V7 и V9, които получават редица подобрения през 2019-та година, безспорно фаворита на щанда на Guzzi ще бъде V85 TT. V85 TT има задача да възроди ценностите на ендуро машините от 80-те години, които могат да бъдат използвани от ежедневни пътувания в града до авантюристични пътешествия по и извън пътните настилки. Гамата на Guzzi на изложението завършва с Cruiser-ите Eldorado и летящата крепост MGX-21. 
  
Vespa 
На щанда на Vepsa ще бъдат показани редица нововъведения в цялата си гама. Дигитализацията е обхванала изцяло марката и всички модели над 50 куб.см се предлагат с неограничени възможности за свързаност и TFT цветни дисплеи. Малките шасита Sprint и Primavera, вече с full-led светлини ще блеснат с нови цветове. Vespa GTS получава своята порция новости с новия си двигател, покриващ дори предстоящите ЕВРО 5 норми. GTS получава всички възможности на по-малките модели, като към това се прибавя най-мощния двигател поставян някога във Vespa (23.8 к.с.). Системите за сигурност, както винаги имат основен приоритет, като всички 300-кубикови машини са оборудвани, както с ABS, така и с тракшън контрол.
Безпорно най-атрактивния експонат ще бъде първата електрическа Vespa – Elettrica. Нейния пробег от 100 километра е гарантиран от безкомпромисният двигател разработен от Piaggio и от системата за регенериране на кинетична енергия – KERS. 

Piaggio 
На щанда на Piaggio ще бъдат представени градски решения доказали се във времето. Liberty, Medley и Beverly са трите градски модела, които имат за цел да улеснят движението на всеки в ежедневната борба с трафика и паркирането. Medley, като най-ново попълнение на гамата изпъква със своята достъпност и функционалност. Start&Stop система, USB port и място за две full face каски под седалката, правейки го единствения скутер в класа си с подобни характеристики. Гамата на Piaggio MP3 еволюира и расте с всяка година. 

FB Mondial
През 2014-та година са поставени основите на проекта, имащ за цел да завърне марката на световната сцена, благодарение на ценностите, които я правят успешна в средата на 20-ти век, а именно желанието да бъдеш различен. След две години на проектиране, 2016-та е годината, в която Hipster 125 и Hipster 300 се превръщат в реалност, именно това са и двата модела, които марката представя на Moto Expo 2019. Двата модела са с 4-клапанови ЕВРО 4 двигатели и последно поколение ABS системи. 

Harley-Davidson
Фирма София Мото Трейд ще представи няколко нови модела от Harley-Davidson. Сред тях ще бъде Harley-Davidson FXDR 114, който е 10-ият мотоциклет на Harley-Davidson, базиран на Softail платформата, представена през 2018 г. и е част от поредицата от 100 нови модела, които компанията планира да пусне на пазара до 2027 г. FXDR 114 е получил най-мощния двигател, стъпвал някога на Softail шаси, а именно V-Twin Milwaukee-Eight 114 със 160 Нм въртящ момент. Другата новост ще бъде заводския къстъм Harley-Davidson Sport Glide. Представител на турингите и Road Glide, а на Street гамата е Harley-Davidson Street Rod.

Triumph - Фирма ЮКей Байкс – представител на Triumph ще изненада посетителите на изложението с нови модели – хитовият Triumph Tiger 1200, Bonneville Speedmaster, Scrambler 1200 и др. 

Новото поколение Аdventure мотоциклети на Triumph пристигна в България преди няколко месеца. Новият член на семейство Tiger е най-високотехнологичният модел в историята на легендарната британска марка. Той е подготвен за най-тежки условия извън пътя в XC версията си, а двигателят му е значително обновен. Работният обем на трицилиндровия редови мотор е 1215 куб., а мощността му от 141 к.с. се достига при 9350 об/мин.

BMW 
От BMW ще покажат новите мотоциклети R 1250 GS Adventure, R 1250 R, скутерът BMW C 400 X и новият супербайк  BMW S 1000 RR.  Специален гост на щанда на BMW  ще бъде най-добрият наш пистов състезател и многократен шампион на България Мартин Чой. Той ще раздава автографи на 13.04 от 14 до 17 часа за феновете и ще представя мотоциклетите. 

източник: Moto Expo

КТМ 
Австрийският гигант КТМ, чиито машини са сред най-продаваните в България, ще представи новият си модел Adventure 790 R, който имаше световна премиера в края на миналата година. Не е за пренебрегване и новият 790 DUKE. А почитателите на по-големите мотоциклети ще могат да видят Super Duke 1290 GT. Разбира се, няма да останат разочаровани и любителите на мотокроса и офроуда – КТМ и Husqvarna ще са представени и в този сегмент. На щанда на фирмата ще бъде представен и мотоциклетът - Husqvarna  Svartpilen 701. Той е първичен, суров, автентичен и вълнуващ за каране байк, който нарушава статуквото и традициите с външния си вид. 

Peugeot
Най-старият мотоциклетен производител в света – Peugeot Motocycles, чрез своя представител в България – фирма София Франс Ауто ще представи 4-о поколение на Speedfight 125. Със спортен дизайн и отличителни черти, новият Speedfight 125 е оборудван с Peugeot Smart Motion LC двигател и SBC спирачна система. Ще могат да се видят и  Django 50 4T, Kisbee 50 4T, Tweet 50 4T и Speedfight 50 4T. 
На Moto Expo 2019 Peugeot Motocycles ще представят гамата си с двигатели евро 4-ри с инжекционна система.
Peugeot е с традиции и в производството на велосипеди, и ще покаже най-доброто от гама 2019 начело с електрическия eLC01 - символ на елегантност и неостаряващ дизайн.

KYMCO 
В семейството на скутерите марката KYMCO има повече от 50 години история,  през които следва фирмената философия на компанията в полза на сигурността и безопасността, удобството и удовлетворението на клиентите по цял свят,  като присъства в над 100 страни по света. 

източник: Moto Expo

От 2014 г. KYMCO навлиза успешно в България, благодарение на фирма Сенакс ООД. 

За първи път у нас ще бъде представен моделът Xciting S 400i, с ABS и уникалното приложение Noodoe с навигация, а топ моделът на KYMCO AK 550 Super Touring също ще бъде изложен на щанда на фирмата.
Ще бъдат показани и новите високопроходими ATV машини – моделът MXU 450i SP EURO4 със задвижване 2x4 или 4x4 и флагмана MXU 700i EPS 4x4 EURO4.
Наред с машините на KYMCO, премиерно на мотоизложението в Асикс Арена ще видим моделите на  MV Agusta и Quadro за 2019 г. и тези на  най- новата марка за българския пазар – Benelli. Сенакс ООД е също така и вносител на каските ARAI.

Bombardier Recreational Products (BRP)
Фирма „Зундерт Екстрийм“, официален представител за България на BRP, ще представи машини за екстремни преживявания по вода, по сняг, по пътища и извън тях. За първи път в България ще може да се види най-новия триколесен Can-Am Ryker във версиите му Rally и 900 Std. Наистина впечатляващ за изложението е по-големият брат на Ryker -  Can-Am Spyder, във версията F3 S. Друг безспорен лидер за мото маниаците е доказалият се на Рали Дакар и превърнал се в легенда Can-Am Maverick X3.  На щанда на Зундерт Екстрийм ще може да се види истинско изобилие от емоции с топ моделите на Sea Doo, Ski Doo, Can Am, както и на голяма гама аксесоари и екипировка свързани с тях. 

Royal Enfield 
Другата нова за България марка, която за първи път ще видим на изложението е Royal Enfield. Индийският гигант с британски произход ще престави моделите Continental GT 650 и Interceptor 650,които са разработени в новия UKTC в Лестършaйър.  Himalayan 411 адвенчър мотора за истински приключения, с заедно с класическия Bullet Classic 500 най-дълго произвеждания мотоциклет  

Хускварна

източник: Moto Expo

Екипировка 
В зала Асикс Арена ще може да се видят и най-новите тенденции в мото-модата: якета, панталони, каски, ботуши и ръкавици. Новите колекции на iXS ще покажат вносителите от Мото Бум, също и колекция якета и панталони Montevideo. Концепцията за мотоциклетни якета и панталони Montevideo е разработена от iXS Швейцария. 
Мото Акцент ще покажат различни нови екипировки – италианските мото-облекла Clover и Prexport, за любителите на мотокроса No Fear и пълната гама каски на френският производител Astone. Ще бъдат изложени и марките Shoei, както и прочутите очила Julbo с фотохроматични лещи и много туристически продукти от Ferrino. За пръв път в България ще се предлагат дръжки за пътника Duo-Drive, които се монтират на капачката на горивният резервоар и осигуряват стабилност на возещият се отзад.     

Посетителите на „Moto Expo 2019” ще могат да се докоснат и до няколко модела електрически велосипеди EМВ. 

Аксесоари
Фирмата All-Express ще представи цялата гама на гумите Dunlop. 
На изложението ще участват още и AJP, AKRAPOVIC, ALL BALLS, AROWHEAD, BIKESPLAST, BONAMICI RACING, BREMBO, BS BATTERY, CAPIT, CORONA PLEVEN, CYLINDER WOKS, E-MOUNTAIN BIKE, GREEN FILTER, HIFLOFILTRO, HOT RODS, JT BRAKE DISK,  JT CHAIN, JT SPROCKETS, MARGEL, MIDLAND, MOTO ACCENT, MOTOBOOM, MOTOPOWER, MOTORETTA, MOTUL, NEFREN, NEXX HELMETS, NILS OILS, OHLINS, PIVOT WORKS, RACER, RK TAKASAGO CHAIN, RTECH, VERTEX, VINGHEN и много други.

Shell 
Специален щанд на изложението ще има Shell България. На него ще присъства и единственият българин, шампион в три дисциплини – мотокрос, супермото и писта, Ангел Караньотов. Състезателят започна успешно и новия сезон на писта с отбора на Overdrive Racing Team, Ducati с подкрепата на Shell като основен спонсор. По време на изложението на 10 и 13 април Ангел ще раздава автографи.

Един от песетителите попълнил анкетната карта ще спечели една от наградите по избор от  Moto Expo 2019
✔ Скутер Aprilia SR50 Motard, предоставен от Италия Моторс 
✔ Скутер Kymco New Like 125i CBS E4, предоставен от Сенакс 
✔ Скутер Peugeot Speedfigt 125, предоставен от София Франс Ауто
✔ Мотоциклет Honda Z125 Monkey, предоставен от Бултрако 
✔ Скутер Piaggio Liberty S50, предоставен от Италия Моторс 
✔ Скутер Suzuki Address 110, предоставен от Миркат
✔ Ваучер на стойност 5000 лв., предоставен от София Мото Трейд
✔ Ваучер на стойност 5000 лв., предоставен от Royal Enfield Bulgaria
✔ Ваучер на стойност 5000 лв., предоставен от Vespa - Италия Моторс
✔ Ваучер на стойност 5000 лв. , предоставен от Зундерт Екстрийм
✔ Ваучер на стойност 5000 лв., предоставен от Triumph - ЮКей Байкс

Допълнителни награди
✔ Ваучери за гориво Shell или продукти от delli by Shell на стойност 100 лв. 
✔ 3000 Clubsmart точки, предоставени от търговски комплекси Shell
✔ Комплект мотоциклетни гуми Metzeler, предоставени от Маргел 
✔ Ваучери на стойност 200 лв., предоставени от Ven Art Tattoo 
✔ Мотоциклетна каска iXS, предоставена от Мотобум 

Печелившите талони ще бъдат изтеглени на 14 април в 18:00 ч. 
Посетителите с мотоциклет ще могат да ползват безплатен паркинг за мотори до запълване на капацитета му.

Билети на мястото на събититето - 8 лв
Деца с придружител до 12  год.  - безплатно
Хора с увреждания влизат безплатно.
Деца от 12 до 18 год - 4 лв

Всеки посетител закупил билет ще получи подарък талон за отстъпка от горивата SHELL и 200 CLUBSMART точки бонус. 

Работното време на изложението е от 10:00 до 19:30 часа