Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) награди шампионите за 2009-а година. На тържеството, с което бе закрит сезона, присъства цялото ръководство на федерацията, президентът на Комисията за мотокрос и супермото към ФИМ Волфганг Сръб, кметовете на градовете домакини на състезания, почти всички български пилоти, призьори от другите балкански страни, както и техните президенти.

Церемонията започна с награждаването на състезателите, които са бъдещето на България. Две награди заслужи Иван Петров, който е първенец на България и на Източна Европа в 65сс. Заслужени призове взеха още Харли Горов, Димитър Вергов, Николай Колев и Майкъл Иванов.

В най-важната част от празненството на сцената на няколко пъти излязоха световните ни вицешампиони от Купата на Нациите на писта "Долна Митрополия" Александър Георгиев, Ангел Караньотов и Росен Тончев. Георгиев е източноевропейски шампион в клас S1, а негов подгласник остана Караньотов. Тончев пък е националнен и източноевропейски шампион в клас SOpen.

Три награди грабна и Мартин Чой, който стана първи в националния и източноевропейския шампион по мотоциклетизъм на писта в клас Суперсток 1000. И в двете надпревари той се класира пред един от най-успешните ни състезатели в историята Калин Кулев, който от този ден зае и ръководен пост в БФМ.