В предстоящия уикенд на трасето в Яница (Гърция) ще се проведе 1-ия кръг на Европейския шампионат по мотокрос в класовете МХ 65 и МХ 85сс. България ще бъде представена от 12 състезатели, като с най-сериозни шансове за класиране на подиума са Виктор Бориславов (КТМ), Мирослав Димитров (КТМ) и Денис Байрамов (КТМ) при 65 кубиковите машини.В по-горния клас в битката за призовите места страната ни ще разчита на Николай Малинов (КТМ), Радостин Михайлов (КТМ) , Димитър Грозданов (КТМ), Кристиян Иванов (КТМ) и Виктор Нейчев (КТМ). Всичките ни участници направиха сериозна подготовка за шампионата, като напълно възможно е и други българи да се качат за награждаване след двата състезателни манша в неделния ден. В събота ще бъдат свободните тренировки и квалификацията за място на бариерата. Успоредно с Европейското на трасето в Яница ще бъде и първия кръг на BMU- European Championship за класовете МХ2, МХ 1 и МХ.

Тони Цветков (Ямаха) ще стартира, за да защити Балканската си титла по мотокрос от 2016-та година в МХ2, а Републиканския ни шампион от миналия сезон Хакан Халми (КТМ) потвърди участието си в Гърция, като се очаква много оспорвана борба между тях в двата манша. Сериозна конкуренция ще имат и от другите ни фаворити за подиум Любомир Васев (Ямаха) , Кристиян Петков (Ямаха), Алекс Димитров (КТМ) и Станислав Цеклеов (КТМ), които със сигурност ще карат на върха на своите възможности и с амбицията за победа в първия кръг на МХ2 за сезона.

При МХ1 Калоян Илиев (Хускварна) и Кристиян Кръстев (Кавазаки) са двамата ни представители със сериозни шансове за крайни победители, а в МХ, класа с най-много българи – 12 в отсъствието на лекуващия контузия Мартин Тодоров, Юлиан Райчев (Кавазаки) и Веселин Малинов (Кавазаки) ще бъдат пилотите с реален шанс за първите места в Яница.

Тазгодишният Европейски шампионат по мотокрос (65 / 85сс) включва шест кръга, като България ще бъде домакин на 7 май в Севлиево на трасето „Горна Росица” .