Президентът на българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов е претърпял инфаркт.

Новината малко изненадващо разкри председателят на Гран При България Румен Петков по време на гала вечер, на която бяха наградени европейските и републиканските шампиони по мотоциклетизъм и техните подгласници за 2017-та.

На гала вечерта присъства и президентът на Европейския мотоциклетен съюз (FIM EUROPE) д-р Волфганг Сръб, който бе на посещение в София.

Гостът беше награден от родната федерация със специален плакет за заслуги, който му беше връчен от Румен Петков.

"За нас е чест, че д-р Сръб за пореден път е в България и искам от името на всички, които сме тук да му благодаря сърдечно. Изпращаме една много трудна и тежка година. Година, в която благодарение на Богдан Николов успяхме да завършим сезона. Надали има друг ръководител на спортна федерация у нас, който да ипотекира цялото си имущество, за да може да намери средства, с които да спаси мотоциклетния спорт," заяви Румен Петков  "Разбира се и това си има своята цена. Преди една седмица в Букурещ Богдан Николов получи инфаркт. Благодарение на светкавичната реакция на румънските лекари той сега е тук сред нас и е добре. Нямам думи с които да опиша чувствата си към Богдан, защото той преживя много трудно всичко, което стана в последните месеци. Само той знае какво му е в душата, но Богдан Николов е един изключителен човек , който даде всичко от себе си, за да завършим състезателната година и да се съберем заедно за награждаването."