Българска федерация по мотоциклетизъм продължава едва своя традиция, а именно, когато е домакин на кръгове от европейски и световни шампионати да обръща внимание и на социалната дейност. 

За федерацията това е от важно значение  и много често е  помагала в  инициативи на различни благотворителни организации. 

В предстоящото събитие на 14 декември в „Арена Армеец”, от БФМ са подготвили  изненади за деца в неравностойно положение и студенти от Националната спортна академия.  Освен, че ще бъдат предоставени безплатни билети за Вечерта на скоковете, над 60 деца ще имат възможността да се запознаят отблизо с най-добрите състезатели по мотокрос – фрийстайл в света. Всеки от тях, който пожелае ще може да види моторите от близо, да вземе автограф, и да си направи снимка с участващите пилоти. 

За да получат първите пропуски,  днес на срещата с медиите в Пресклуб „България” дойдоха  Владислава Цолова, която е Председател на Сдружение "Аутизъм днес" и директор на центровете за деца с аутизъм в София и Плевен, както и доц. Владимир Илиев от Сектор "Автомобилен и мотоциклетен спорт" към Националната спортна академия. 

Двамата получиха билети от Председателя на орг. комитет на Гран При България Румен Петков и изразиха своята благодарност за жеста, който им направи родната мотоциклетна федерация. Входните талони те  ще разпределят на семейства с деца аутисти, както и на заслужили студенти от НСА. 

БФМ ще продостави и билети на  центъра за настаняване на деца от семеен тип -  "Иван Вазов" в ж.к „Надежда”, София. Фондация "Димитър Бербатов" също ще получи безплатни пропуски. Следващата сряда това ще стане отново на среща с медиите. На събитието ще бъдат съобщени и последните новини около пристигащите състезатели, които ще участват във финалния кръг на Световния шампионат по мотокрос–фрийстайл. 

Вечерта на скоковете, 14 декември 2019 в Арена Армеец. Вратите на залата за публика ще бъдат отворени в 17:00 часа. 

Билети в мрежата на Eventim.bg  и касите на залата.