Пилотът на Дукати Франческо Баная ще стартира от полпозишън на Гран При на Испания в MotoGP. Състезанието е днес от 15:00 часа и ще бъде предавано на живо по MAX Sport 2.

В събота Баная завоюва първото място в квалификацията с нов рекорд на пистата в Херес. Италианецът бе по-бърз с +0.453 сек от лидера в генералното подреждане и действащ световен шампион Фабио Куартараро, като направи най-бързата обиколка в историята на трасето с 1:36.17.

25-годишният Баная остана втори в крайното подреждане миналата година зад Куартараро, но стартира лошо настоящия сезон. Самият французин, който защитава шампионската си титла, е изпълнен със самочувствие след победата си миналия уикенд.

Състезателят на Сузуки Алекс Ринс поделя първото място с Куартараро след пет старта от началото на кампанията имаше трудности в квалификацията и ще започне от 14-а позиция в неделното Гран При.

Испанецът Алейш Еспаргаро с Априлия е трети на стартовата решетка заедно с австралиеца Джак Милър и французина Йоан Зарко – и двамата с Дукати, а между тях е шесткратният първенец на планетата Марк Маркес от Испания с Хонда.

Топ 10 допълниха още японецът Такааки Накагами (Хонда), италианецът Марко Бедзеки (Дукати), Жоан Мир (Сузуки) и Хорхе Мартин (Дукати).