Брад Байндър спечели Гран при на Великобритания в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта, след като метеорологичните условия се подобриха значително и дъждът от сутрешната тренировка премина към слънце и добро време за състезателния ден. Байндър (РЮА, КТМ) направи добър старт и заедно с още няколко свои колеги поведе колоната, но Хорхе Наваро (Испания, Хонда), стартирал едва от 18-о място, настигна лидерите само за няколко обиколки и зае първото място. Зад него дълго време караше Енеа Бастианини (Италия, Хонда), но в последните обиколки драмата стана пълна.

В стил Moto3. Първо новобранецът Бо Бендснайдер изкара съотборника си в Хонда от състезанието с катастрофа, а след това беше изпреварен от победителя в квалификациите Франческо Баная (Италия, Махиндра).

Байндър направи много силни последни обиколки. След като вече беше изпреварил конкурентите, той увеличи скоростта и не позволи на Баная да го изпревари.

Южноафриканецът завърши с време 38:39.142 минути, Баная остана на 0.183 секунди зад него, а трети финишира Бендснайдер. Бастианини пък остана едва осми. Байндур е лидер в генералното класиране с 86 точки пред Наваро, а Баная, който през следващия сезон ще кара в клас Moto2, е с допълнителни осем пункта пасив срещу лидера./БТА