Японецът Хироши Аояма с Хонда спечели състезанието в клас до 250 кубика за Гран При на Малайзия. Рожденикът Аояма, който празнува днес 28-годишнината си, в момента оглавява временното класиране с 252 точки. Той завърши състезанието за 42 минути и 55.689 секунди, след като започна от първа стартова позиция.

Втори финишира испанецът Хектор Барбера с Априля, а трети, след фотофиниш, остана Марко Симнчели с Джилера. Симончели е втори във временното класиране с 231 точки, а Барбера е на трето място с 214 точки. Последното състезание за сезона в Moto GP ще е във Валенсия на 08 ноември, информира БГНЕС.

В по-долния клас (125 кубика) испанецът Хулиан Симон с Априля спечели състезанието в Малайзия. Симон закова хронометъра на 42 минути и 50.91 секунди в 19-те обиколки.

Втори остана британецът Брадли Смит също с Априля, а трети финишира Пол Еспаргаро от Испания с Дерби. 19-годишният пилот сграбчи световната титла в клас до 125 сс още миналата седмица, след като триумфира на състезанието в Австралия.