Мишел Георгиев победи в клас KZ2, а общо трима българи се качиха на подиума в състезанията за Европейската купа (Югоизточна зона) по картинг в Атина.

Георгиев и колегата му Христо Василев сътвориха истински подвиг в престижния клас KZ2. В квалификацията за полпозишън и двамата претърпяха инциденти по трасето и това ги прати на последната стартова редица, но след феноменално каране финишираха съответно първи и трети. Между тях успя да се задржи само гъркът Михаил Чакиопулос.

Тодор Батков-младши също стъпи на почетната стълбичка. Синът на шефа на ПФК Левски се класира втори в клас KF2. В началото на финалната надпревара той имаше проблеми и отстъи с няколко позиции, но после направи серия от изпреварвания и подгони призово класиране. Публиката не повярва на очите си, когато само три завоя преди края Батков атрактивно изпревари местния любимец Котеоглу и грабна среброто. Другият български участник в KF2 – Стефано Ловчалиев, счупи рекорда за най-бърза обиколка на на пистата, но болидът му беше ударен и това го извади от битката за отличията.

В състезанията участваха над 80 пилоти от 6 страни.