Фелипе Маса призна, че е щастливец да бъде жив след инцидента в Унгария миналата седмица и се зарече да се състезава отново.

Маса бе ударен от парче от болида на сънародника му Рубенс Барикело по време на квалификациите в събота. В резултат на удара бразилецът се заби в бариерата от гуми, но въпреки тежкия удар Маса все пак успя като по чудо да се възстанови след животоспасяващата операция. Сега плановете на пилота на Ферари е в понеделник да се върне у дома в Сао Паоло.

„Знам, че съм късметлия да бъда жив. Не си спомням нищо от инцидента, но ще се състезавам отново", заяви Маса пред „News of the World".

Когато се събудих не знаех защо съм в болницата, затова попитах „Защо съм тук?” Започнах да тегля всички клипове по интернет и Едуардо, моят брат, се опита да ме спре, така, че се сбихме, заради това. Катастрофата е била толкова нелепа, но аз знам, че съм късметлия да бъда жив. Не помня нищо. Това беше моето състезание така, че когато се събудих от комата не можах да повярвам, че Люис е спечелил, а Кими е втори”, призна още Маса.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер, който посети Маса в болницата заяви: „Хубаво е, че най-накрая успях да се видя с Фелипе. Чувствам се много по-добре. Изненадах се от състоянието му, след като инцидента беше само преди седмица. Говорихме си около три часа и в момента се чувствам наистина по-спокоен.”