Себастиен Льоб със Ситроен С4 е близо до рекордната пета поредна световна титла. Французинът е трети след втория ден на Рали Япония, 14 кръг от световния шампионат по автомобилизъм на различни настилки. Лидерът в генералното класиране Льоб ще се поздрави с пето шампионско отличие, ако спечели място на подиума в неделя.

Лидер в състезанието след 17 от общо 26 скоростни отсечки продължава да е финландецът Мико Хирвонен с Форд Фокус. Хирвонен е с време 2:21.31 часа, пред Яри-Мати Латвала (Финландия) с Форд Фокус - 2:21.47 часа. Льоб е с време 2:22.25 часа и изостава близо на минута след лидера, но води с повече от 90 секунди пред четвъртия до момента Крис Аткинсън (Австралия) със Субару Импреза, чието време е 2:23.57 часа. На пето място е британецът Матю Уилсън с Форд Фокус.

„Все още позицията ни не е достатъчно комфортна, но ще опитаме да я запазим. Към този момент изглежда доста трудно да изпреварим двата Форда. Най-важното сега е да успея да защитя титлата, а не да се опитвам да настигна Яри-Мати Латвала",

коментира Себастиен Льоб.