Отборът от световния шампионат по автомобилизъм Формула 1 - Сахара Форс Индия, който е собственост на индийския милиардер Виджай Маля, представи болида си за сезон 2012.

Официалната цел пред титулярните пилоти Пол Ди Реста и Нико Хулкенберг е да изкачат болида VJM05 до топ 5 в класирането при конструкторите.

„Длъжни сме да работим много в следващите няколко седмици, за да приспособим болида за новия сезон във Формула 1. Трябва да се представим добре и да извлечем максималното от новия състезателен автомобил“, заяви британецът Ди Реста.

Преди Форс Индия своите нови болиди представиха британският конструктор Водафоун Макларън-Мерцедес, американският Кетъръм Ф1 и италианският Скудерия Ферари, който направи презентацията си в интернет.

За понеделник са планирани представяния на болидите на шампиона Ред Бул Рейсинг, Скудерия Торо Росо и Заубер Ф1, а във вторник е ред на Уилямс Ф1.

Новият болид на Сахара Форс Индия, който е захранван от двигател на Мерцедес, наподобява доста този на Кетъръм. Първият официален тест на VJM05 е насрочен за 7 февруари на испанската писта в Херес.