Окръжната прокуратура в Шумен ръководи досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент, при който е загинал автомобилният състезател от Велико Търново Мирослав Ангелов, а навигаторът му е пострадал, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на съдебната институция, произшествието е станало около 11:40 часа на 21 октомври на черен път в района на село Тушовица, по време на тренировъчен тест на макадамово трасе във високата част над селото. Състезателният автомобил се е ударил в бетонно съоръжение, излязъл е встрани от пътя и се запалил. 50-годишният пилот и неговият 42-годишен навигатор са транспортирани в болнично заведение. Въпреки усилията на медиците пилотът е починал. 42-годишният мъж е настанен за лечение, като опасност за живота му няма. 

Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, назначени са съдебно-медицинска и авто-техническа експертизи. Работата по изясняване на причините и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент, продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Шумен, допълват от пресцентъра на съдебната институция във Варна.