Побой между две враждуващи групи е възникнал днес пред заведение на бул. "Христо Ботев" в Пловдив, съобщават от полицията. По първоначални данни около полунощ посетителят на бара Г. С. /26/ от София, известен на полицията, при излизане от заведението заедно със свои охранители срещнал В. А. /29/ от Пловдив, който също бил придружаван от около десетина гардове. По предварителна информация двете групи са имали конфликти още през лятото. При разминаването възникнало спречкване, което прераснало в побой. След намесата на служители от СОТ "Даикс" мъжете са изведени извън заведението, но спорът продължил. Тогава единият от охранителите, който се установява към момента, произвел изстрели с пистолет. Стрелбата прекратила сборичкването и двете групи се оттеглили в неизвестни посоки с луксозни автомобили, информира DarikNews.bg.

При тръгването си едната от колите блъснала пластмасова градинска саксия пред заведението. След извършената справка било установено, че Г.С. притежава лек автомобил "Мерцедес С500", който е обявен за местно издирване. Задържани и ранени лица няма. Работата по случая продължава.

По-рано в медиите се появи информация, че в побоя е участвал автомобилният пилот Владо Арабаджиев, син на известния хотелиер от Пловдив Ветко Арабаджиев. Бизнесменът Ветко Арабаджиев опроверга пред Дарик информацията, че синът му е участвал в нощен скандал в дискотека в Пловдив. Ето какво добави Арабаджиев:

„В момента ме хващате в чужбина. Аз съм в чужбина от пет дни и карам ваканция, рожден ден и така нататък. В един момент някаква журналистка се обажда от столичен вестник и ми казва: „Знаете ли какво се е случило в Пловдив?". Ние, естествено като родители, първата ни реакция беше, че е имало някакъв инцидент и се притеснихме. В последствие разбираме в детайли, че нещо се е случило в Пловдив, в което е замесено името на нашия син. Ние си познаваме децата и знаем, че не са способни на такива деяния. Най-интересното е, че след наша проверка в полицията разбрахме, че синът ни не е имал никакво участие, никаква намеса в някакви подобни скандали, даже да са били на някакво битово ниво. За съжаление обаче явно темата се експонира и започват да се коментират имена, фамилии и така нататък, което е доста грозно. На всички ни е ясно, че трябва да се търсят новини, колкото е възможно по-лоши. В крайна сметка обаче, когато опират до накърняване на чест и достойнство, аз мисля, че не е редно. Аз още веднъж казвам, че нямаме никакво вмешателство, под никаква форма не е замесено името на Арабаджиев-младши в някакви подобни скандали, още повече, че и полицията има докладни по този въпрос, така че да се спрат всякакви видове спекулации, защото ще го третирам под някаква форма като вмешателство и посегателство в личния живот на хората".