Шампионът Петър Гьошев се съгласи да бъде навигатор на човека на Gong.bg Николай Пашкуров при откриването на писта "Тодор Славов" в Твърдица. 

След официалното откриване на съоръжението, присъстващи представители на медиите имаха възможността да направят тест драйв със състезателните автомобили Hyundai i20 Coupe R1. 

Колите участват в едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy и две от тях бяха предоставени за тестово шофиране след церемониалните демонстрации. 

Проджект мениджърът на Hyundai Racing Trophy Георги Гвоздейков обясни на присъстващите, че състезателният автомобил е професионално модифициран и е подготвен по специални методи. Колата е с бензинов 4-цилиндров 1.4 DOHC 16V двигател със 100 к.с. Треньорът на екипажите от шампионата – Петър Гьошев, взе участие като навигатор на някои участници.

Специалното събитие привлече много ентусиасти, въпреки дъждовното време. Журналистите от ключови спортни медии се качиха на състезателните автомобили и завъртяха гуми на мокрия асфалт на новооткритата писта. 

За да пресъздадат истинско състезателно усещане, представители на екип на Hyundai Racing Trophy подготвиха участниците за тестовите обиколки. Старт и финал на всеки тест драйв бяха дадени със символично развяване на флаг.

Журналистите зад волана демонстрираха уверено различни стилове на каране по завоите и правите на пистата. Участниците в тест драйва  споделиха с колегите си адреналина от изживяването да управляваш Hyundai i20 Coupe R1.  

Петър Гьошев отбеляза, че въпреки дъжда и фактът, че журналистите се качват за пръв път на такъв състезателен автомобил, те са се справили достойно, като истински представители на спортните медии и състезателния свят.

Треньорът на младите пилоти от шампионата на Hyundai даде ценни съвети специално на Николай Пашкуров, които той ще опита да вкара в ежедневното си шофиране.