Второ място в картинг състезание, организирано от ТВ 7, спечели Веско Вълчев от екипа на Гонг. Достойно се представи и другият представител на медията Ралица Караджова, която се класира на полуфинал. Караджова бе и една от двете дами, които се пуснаха в надпреварата.

По случай старта на Формула 1 за сезон 2010, ТВ 7 покани представители на 30 медии да премерят сили на състезание по картинг.

Надпреварата се състоя в пет кръга, като до финала стигнаха петима участника. Крайното класиране е както следва:

I място – Борис Барбалов от списание и сайт ClubS1

II място – Веско Вълчев от Дарик радио

III място – Борислав Петров от списание и сайт Auto Motor and Sport

На финала нашият представител тръгна слабо и на първия завой бе пети. На втория завой обаче Вълчев изпревари двама участници, а до края на обиколката вече бе втори. Водачът Борис Барбалов обаче вече бе набрал преднина и обиколките не стигнаха на Веско Вълчев за повече от второто място. „Това беше план максимум за това състезание, тъй като Борис е много силен пилот и кара в редица шампионати”, каза след състезанието Веско Вълчев.

Дарик радио пък определено заслужава наградата за отборен победител, тъй като бе единствената медия, която класира двама участници на полуфиналите. Ралица Караджова имаше нещастието да се падне в много тежка серия и само това й попречи да се класира на големия финал.

Организаторите от ТВ 7 е единствената телевизия в България, която излъчва състезанията от световния шампионат Формула 1 през 2010 г. Феновете на най-силния и авторитетен автомобилен шампионат могат гледат на живо всички квалификации и стартове. ТВ 7 изпраща свой екип на "мястото на събитието" в 8 старта.

Гледайте на живо Формула 1 с туристическа агенция „Галера".