Гонг ще кръсти свой картинг на писта Лаута в Пловдив. Това ще стане в събота, когато се открива сезон 2011. Събитието е от 11 часа, като ще бъдат представени новите картове на съоръжението. Мини болидите ще получат имена от представители на медиите, а най-добрите пилоти-любители и кръстниците ще имат честта първи да ги тестват.

Sodi GT5 са най-ново поколение любителски картове и са една от любимите марки на Америка. Атрактивен дизайн, идеална ергономичност и равномерно разпределение на тежестта са само част от предимствата на този клас картове.

През сезон 2011 на пловдивската писта за девета поредна година ще се проведе традиционният любителски шампионат по картинг, в който участват всички клиенти на Лаута с добри постижения през месеца.

Млади и талантливи деца ще получат възможността да станат истински пилоти като част от проекта на БФКС - „Българска картинг академия за млади пилоти”. Изпитните тестове ще се проведат на 26-ти и 27-ми март на писта Лаута. 16 деца ще бъдат одобрени и ще станат първите млади пилоти в Картинг академията. Те ще получат чисто нови картове CRG с двигатели Мaxter, с които да се състезават в десетте старта от държавното картинг първенство в клас MINI BG в избран от тях клуб.